Andullatie

Home / Andullatie

Pijnverlichting met andullatietherapie

Andullatietherapie is een fascinerende behandelmethode die tot de nieuwe generatie behandelingsmethoden behoort. Deze methode, ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers, universitaire ziekenhuizen en artsen, heeft haar resultaten onderbouwd met wetenschappelijke tests. In België en Duitsland wordt de therapie al veelvuldig toegepast, en ook in Nederland wint het aan populariteit. Fysiotherapiepraktijken en enkele ziekenhuizen hebben zelfs speciale andullatiebanken geïntegreerd.

Wat is andullatietherapie

Andullatietherapie maakt gebruik van een speciaal matras, vergelijkbaar met een massagematras. Het is een volledig pijnloze en niet-invasieve behandeling. Tijdens de sessie, die ongeveer 20 minuten duurt, wordt het lichaam blootgesteld aan mechanische vibraties en infrarode warmte. Deze mechanische vibraties worden omgezet in biologische resonanties in het lichaam. Onderzoek heeft aangetoond dat de gebruikte frequenties (tussen 20 en 45 Hz) geen bijwerkingen veroorzaken en dat de therapie een positief effect heeft op chronische pijn.

Andullatietherapie wordt ingezet voor pijnverlichting bij chronische aandoeningen. Het is zeer effectief bij het behandelen van acute pijn, zoals spit en pijn als gevolg van lichamelijke inspanningen.

Daarnaast is er een speciaal programma om de stofwisseling te activeren, het terugdringen van visceraal vet, waarmee het afslankproces ondersteund wordt. Ook is de therapie goed in te zetten om stress te verminderen en het risico op burn-out te verkleinen. Professionele sporters gebruiken andullatietherapie om het spierherstel te versnellen.

Medisch therapietoestel voor directe pijnverlichting

Chronische pijnen kunnen verschillende oorzaken hebben. Andullatie therapie kan ingezet worden in het verminderen van chronische pijn van verschillende klachtenbeelden:

 • Artrose
 • Chronische vermoeidheid
 • Fibromyalgie
 • Gewrichtspijn
 • Hernia
 • Ischias
 • Lumbago of slijtage
 • Lumbalgie of geblokkeerd wervelgewricht
 • Myelopathie of beschadiging van het ruggenmerg
 • Parkinson
 • Reuma
 • Rugpijn
 • Slapeloosheid
 • Spierspanning

Speciale toepassingen

Naast pijnverlichting heeft andullatietherapie nog andere voordelen:

 • Stofwisseling activeren: Er is een speciaal programma om de stofwisseling te stimuleren.
 • Visceraal vet verminderen: Het helpt bij het afslankproces.
 • Stressvermindering: Andullatietherapie kan stress verminderen en het risico op burn-out verkleinen.
 • Spierherstel: Professionele sporters gebruiken deze therapie om hun spierherstel te versnellen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat andullatietherapie de oorzaak van de pijnklachten niet wegneemt, maar wel de klachten onderdrukt. Het kan als aanvullende behandeling worden ingezet.

De andullatiebank is ontwikkeld in Duitsland en draagt trots de zegel “made in Germany”. Het toestel is ook getest en goedgekeurd op basis van de strengste Duitse vormvereisten.

Medisch gecertificeerd therapietoestel voor directe pijnverlichting

aanbevolen door medische professionals

Zo werkt andullatie

Andullatietherapie is een fascinerende behandelmethode die mechanische trillingen en infrarood-dieptewarmte combineert. Een andullatiebehandeling duurt 20 minuten. Tijdens deze sessie wordt je lichaam blootgesteld aan mechanische vibraties en infrarode warmte. Deze mechanische vibraties worden omgezet in biologische resonanties in het lichaam.

Wat maakt andullatietherapie zo bijzonder?

Het werkt niet specifiek op een bepaald orgaan of orgaansysteem, maar richt zich op de basisfuncties van het hele lichaam. Dit gebeurt vanuit vijf essentiële principes:

 • Energieproductie in de cel: Andullatietherapie stimuleert de energieproductie op cellulair niveau.
 • Overlapping van pijnsignalen: Het helpt bij het verminderen van pijn door de signalen te overlappen.
 • Betere bloedcirculatie: De trillingen bevorderen de doorbloeding.
 • Activeren van het ontspanningsmechanisme: Het draagt bij aan ontspanning en stressvermindering.
 • Activeren van de lymfestroom: Het ondersteunt het lymfestelsel.

Deze therapie biedt niet alleen pijnverlichting, maar heeft ook andere voordelen, zoals het activeren van de stofwisseling, het verminderen van visceraal vet, stressvermindering en versneld spierherstel bij professionele sporters. Het is belangrijk om te benadrukken dat andullatietherapie de oorzaak van de pijnklachten niet wegneemt, maar wel de klachten onderdrukt.

20 verschillende programma’s

Je ligt comfortabel op een speciaal andullatiematras, dat is uitgerust met 21 massagepunten en 3 infraroodkussens. Bij Body-S hebben we de Andumedic 3 Professional, de meest uitgebreide versie met 20 verschillende medische programma’s:

 1. Opwarmen: Dit programma helpt bij het losmaken van de spieren, waardoor je klaar bent voor verdere behandelingen.
 2. Dieptewerkende spierandullatie: Verzacht spierpijn en krampen diepgaand.
 3. Stimulatie van het lymfesysteem: Ondersteunt ontgifting, ontzuring en verstevigt het bindweefsel. Ook nuttig bij cellulitis.
 4. Impuls-andullatie: Losmaken van verkrampingen in het spierstelsel en stimulatie van de doorbloeding.
 5. Ontspanning: Helpt bij het afbouwen van stress, vergroot de energie en verbetert slaapstoornissen.
 6. Stimulering van voetreflexzones: Verlicht doorbloedingsstoornissen in de onderbenen en voeten, verzacht pijn en stimuleert de lymfestroom en bloedcirculatie.
 7. Verhardingen versoepelen: Bij rugklachten en verhardingen van de rugspieren.
 8. Chronische rugklachten: Gericht op klachten in het lendewervelgebied en ischias.
 9. Ontspanning van de nek: Helpt bij spanningshoofdpijn, migraine en ontspanning van de nekspieren, en verlicht schouderpijn.
 10. Gewrichten mobiliseren: Nuttig bij gewrichtspijnen, artrose, reuma en osteoporose.
 11. Powernap: Vermindert stress en risico op burn-out, bevordert onmiddellijke ontspanning.
 12. Stofwisseling activeren: Behandelt gewichtsproblemen en spijsverteringsstoornissen, vermindert gezwollen benen.
 13. Recuperatie na sporten: Versnelt spierherstel en verzacht spierpijn, ondersteunt afbraak van metabole eindproducten.
 14. Visceraal vet: Stimuleert darmactiviteit, verbetert doorbloeding van inwendige organen, vermindert ontstekingskernen in visceraal vet.
 15. Fibromyalgie, CVS, Spasmofilie: Verzacht spierpijn en krampen, vermindert stress, positieve invloed op autonome zenuwstelsel.
 16. Bloedsomloop stimuleren: Ondersteunt de bloedsomloop en vitaliseert.
 17. Acute pijn verminderen: Bij spit en kuitkrampen.
 18. Slaapstoornissen verhelpen: Vermindert doelgericht slaapstoornissen en helpt bij het afbouwen van alledaagse spanningen.
 19. Weefsel ontspannen: Dit programma richt zich op het verminderen van spanningen in verschillende weefseltypes en helpt bij het opheffen van blokkades.
 20. Stresstolerantie: Dit programma maakt het vegetatieve afweersysteem beter bestand tegen stress en behoudt de tolerantie tegenover stressfactoren.

De eerste zes programma’s zijn basisprogramma’s. Voor de programma’s 7 tot en met de basis van je klachten krijg je bij ons een persoonlijk advies over het te volgen programma. De benodigde behandelingen variëren afhankelijk van jouw specifieke klachten en wensen. Onze deskundigen kunnen je hierover persoonlijk adviseren. Als je behandelingen wilt, bieden we een 10- of 20-rittenkaart aan. Aarzel niet om te informeren naar alle mogelijkheden van andullatietherapie.

En als je het een keer wilt ervaren, kun je gerust een gratis behandeling aanvragen.
We staan voor je klaar om je te helpen!

Parklaan 4

5741 BB Beek en Donk

Openingstijden

Ochtend
Maandag t/m vrijdag

08:45 – 11:45 uur
Avond
Maandag, woensdag en donderdag

17.30 tot 20.30 uur
 

Methode

Figuuranalyse

Beweging

Ozontherapie

Voedingsadvies

Coaching

Collageen-behandeling