Frisse en Gezonde Broccolisalade – Zo Klaar voor de Zomer!
Broccoli is een echte supergroente: boordevol vitamines, vezels en antioxidanten die je lichaam een flinke boost geven. Perfect om je immuunsysteem te ondersteunen en je energiek te voelen!
Deze broccolisalade is niet alleen ontzettend gezond, maar ook heerlijk fris en licht – ideaal voor de warme zomerdagen. Bovendien is ‘ie super makkelijk en snel te maken, zodat je meer tijd overhoudt om te genieten van het mooie weer.
Met de zoete smaak van mango en appel, een pittige bite van rode ui en een romige dressing op basis van Griekse yoghurt is dit een salade waar je keer op keer blij van wordt!
Ingrediënten
Voor ongeveer 2 personen
- 2 stronken broccoli
- 1 rode ui
- 1 appel
- 0,5 (diepvries) mango
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- Scheutje azijn (bijvoorbeeld appelciderazijn)
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
- Snijd de broccoli in kleine roosjes. Je kunt de broccoli rauw gebruiken voor een frisse bite, of kort blancheren (1-2 minuten in kokend water) en daarna afspoelen met koud water voor een iets zachtere structuur.
- Snipper de rode ui fijn.
- Snijd de appel in kleine blokjes.
- Doe de broccoli, rode ui, appel en mango in een grote kom.
- Meng in een apart kommetje de Griekse yoghurt, mayonaise, azijn, peper en zout tot een romige dressing.
- Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
- Laat de salade bij voorkeur 30 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Serveer tip
Lekker als frisse lunch of als bijgerecht bij de barbecue of warme maaltijd.