Garnalen zijn hartstikke gezond! Ze bevatten weinig vet en calorieën, maar heel veel eiwitten en vitamine B12. Daarnaast zijn ze goed voor huid en haar door de
zink en koper die erin zit. Dit gerecht helpt jou dus om te stralen!
Benodigdheden (2 personen):
- Olijfolie extra vierge
- 1⁄2 kleine ui, in ringen
- 1 knoflookteentje, gehakt
- 1⁄2 verse rode chilipeper, fijngehakt
- 1⁄2 theelepel gedroogde oregano
- 20 medium garnalen, ontdaan van de staart
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 220 gram ingeblikte geplette tomaten
- 1 eetlepel vers gehakte peterselie
- 60 gram fetakaas, verkruimeld
Maak allereerst de spinazierijst. Verhit in een pan wat olijfolie en voeg de uien toe. Roerbak de uien glazig en voeg vervolgens de spinazie, de helft van de dille en peterselie toe. Roerbak dit tot de spinazie geslonken is. Voeg de rijst en 300 ml water toe en breng het aan de kook. Blijf goed roeren. Zet een deksel op de pan
en verlaag het vuur. Laat het sudderen voor ongeveer 20 minuten, tot het water is geabsorbeerd. Haal het van het vuur en laat voor 5 minuten staan. Voeg ten slotte de resterende dille en peterselie toe en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
Terwijl de rijst aan het sudderen is, verhit je in een andere koekenpan wat olijfolie. Voeg de ui toe en bak dit glazig. Voeg de knoflook, chili, oregano en garnalen toe en bak dit voor 2 tot 3 minuten (tot de garnalen bijna doorgekookt zijn). Voeg de tomatenpuree, geplette tomaten, peterselie en 125 ml water toe. Verlaag het vuur en laat het sudderen voor 7 tot 10 minuten. Verhit de oven op 200 graden. Doe de garnalen saganaki in een kleine ovenschotel en besprenkel met de fetakaas. Gril voor 3 tot 5 minuten in de oven, tot de oven licht gesmolten is. Serveer de garnalen saganaki met de spinazierijst.
Smakelijk eten!