De hormoonfactor methode

De hormoonfactor methode

Januari wordt vaak gezien als een nieuwe start. Je wil er weer echt voor gaan! Afvallen, een gezonde leefstijl, meer sporten…

In onze sportschool kunnen wij je hiermee helpen. Belangrijk is om jezelf vooraf de volgende vragen te stellen:

  • Hoe zijn je leefstijl en je gewicht het afgelopen jaar gemiddeld geweest?
  • Hoe was je motivatie en waarom vond je het soms niet belangrijk genoeg om gezond te leven?
  • Waardoor kom je niet tot het gewenste resultaat en hoe kun je dit stap voor stap oplossen?

Van hieruit kom je tot afspraken met jezelf die bij jou leven passen. Dan is de kans op een mooi resultaat voor de lange termijn een stuk groter dan blind een dieet gaan volgen wat een ander voor je heeft bedacht. Als je doel is om zo snel mogelijk af te vallen, dan zijn chrash- diëten met de minste calorieën het best, maar dat is symptoombestrijding.

Vaak ga je dit niet volhouden en krijg je in een mum van tijd de verloren kilo’s terug, plus rente. Een beter idee is om een leefstijl aan te houden die je levenslang zou kunnen volhouden. Het resultaat laat dan langer op zich wachten, maar de kans dat het blijvend is, is veel groter. Je vetpercentage verlagen doe je vooral met voedingsaanpassing. Uiteraard is het bij afvallen van belang dat er minder calorieën gegeten worden, maar dat wil niet zeggen dat het niet uitmaakt welke voedingsbronnen je eet. Het ene voedingsmiddel verzadigt namelijk veel beter dan het andere. Eet onbewerkte en waar het kan biologische voeding, zoals vlees, vis, ei, groenten, fruit, noten, zaden en pitten. (Eventueel glutenvrij).
Door veel onbewerkte voedingsmiddelen te eten is de kans dat je te veel calorieën eet veel kleiner. Soms is tellen van calorieën dan niet meer nodig.

Bij Body-s kijken wij naar je voeding, welk trainingsschema het beste bij jou past en werken we aan stressvermindering.
Wil jij het nieuwe jaar ook goed beginnen en ben je op zoek naar iets met blijvend resultaat? Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie.

Team Body- S

Bronvermelding: Ralph Moorman