Prei is niet alleen een heerlijke smaakmaker, maar zit ook vol vezels, wat belangrijk is voor een goede stoelgang. Met deze verse preisoep krijg jij je dagelijkse portie groente wel binnen!
🍽 2 personen
⏰ 25 minuten
Benodigdheden: 2 preien, 1 ui, 1 eetlepel ongezouten roomboter, 1 teentje knoflook, 2 vastkokende aardappelen, 2 tabletten groentebouillon, 1 liter kraanwater, 125 milliliter zure room, 15 gram verse bieslook en een snufje peper en zout.
Was de prei en snijd deze in ringen. Verhit de boter in een pan en fruit de ui. Voeg hier roerend de prei en knoflook aan toe voor ongeveer 2 minuten. Schil de aardappels, snijd deze in stukjes en voeg deze samen met de bouillontabletten en het water toe. Laat het geheel op laag vuur ongeveer 15 minuten koken en breng op smaak met peper en zout. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine en meng de zure room erdoor. Snijd de bieslook fijn en garneer de soep met de bieslook.
Tip: maak wat extra soep en vries deze per portie in! Zo heb je altijd een snelle, gezonde maaltijd in huis. Wil je de soep nog invriezen? Voeg de zure room dan pas in je bord toe.