Paarse bloemkool

Paarse bloemkool

Eet jij vaak verschillende groentes of blijf je soms toch een beetje hangen op sperziebonen of wortels? Probeer eens voor elke dag een andere kleur groente te kopen. Zo kom je wel aan variatie! Ga bijvoorbeeld eens voor paarse bloemkool.

Benodigdheden voor 1 portie (10 minuten)

  • Stukje paarse bloemkool
  • wortelen
  • kipreepjes
  • ui
  • knoflook
  • blaadje sla
  • yoghurt
  • appelazijn
  • snufje zout
  • peperkorrels
  • schepje suiker
  • mosterdzaadjes.

Bereiden:
Bak de kipreepjes lekker met ui en knoflook. Roer ondertussen de appelazijn, het zout, de peperkorrels, de suiker en mosterdzaadjes flink door elkaar en voeg daar de paarse bloemkool en worteltjes in kleine stukjes aan toe. Serveer het geheel op een blaadje sla en schenk hier wat yoghurt over. Snel, makkelijk én lekker kleurrijk!

Smakelijk eten!

Team Body-S