Het is Pasen! Je paasweekend is natuurlijk niet compleet zonder eiergerecht. Wat dacht je van deze tortilla met avocado? Perfect voor een paasbrunch. Maar ook heerlijk als verwenontbijtje!
Benodigdheden (2 personen):
- 1 sjalotje
- 1 rijpe avocado
- 2 theelepels limoensap
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 eieren
- mespunt boter
- 2 volkoren tortilla’s (of homemade tortilla’s)
- peterselie
Bereiden:
Pel en snipper het sjalotje. Halveer de avocado. Verwijder de pit en schep de avocadohelften uit hun schil.
Prak de avocado en meng met het sjalotje, limoensap en mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de eieren. Laat de dooier heel.
Wikkel de tortilla’s in aluminiumfolie en verwarm ze in 5 minuten in een oven van 150-180 °C.
Leg de warme tortilla’s op 2 borden. Bestrijk de wraps met de avocado en leg het gebakken ei erop. Bestrooi met nog een beetje zout en peper en knip er wat peterselie boven fijn.
Eieren zijn ook nog eens puur en gezond. Smakelijk eten!