Heerlijk tijdens deze koude (winter)maanden, pastinaaksoep voor 4 – 6 personen.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Ingrediënten:
- 4 pastinaken
- 2 teentjes knoflook
- 800 – 1000 ml groentebouillon
- 200 ml room
- 2 preien
- olijfolie
- 2 blaadjes laurier
- 1-2 eetlepels grove mosterd
Bereidingswijze:
Maak de pastinaak schoon. Schaaf met een kaasschaaf ongeveer 24 dunne plakken van de pastinaak, snij de rest in blokjes. Maak de preien schoon en snij in ringen. Pel en snipper de knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de prei circa 5 minuten. Voeg 800 ml van de bouillon, laurierblaadjes, pastinaak en knoflook toe en breng aan de kook. Laat de soep, met een deksel op de pan, circa 10 minuten koken tot de pastinaak gaar is.
Verhit ondertussen een bodem olijfolie in een koekenpan tot deze heet is. Frituur de dunne pastinaakplakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Haal de blaadjes laurier uit de soep en pureer de soep met een staafmixer.
Roer de room en mosterd door de soep. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de soep te dik is.
Smakelijk eten!