Spinazietaart

Spinazietaart

Wist je dat spinazie erg goed is voor een gezonde en soepele huid? Spinazie is een bron van vitamine C, dus zet je oven maar vast aan op 200 graden en ga aan de slag met deze heerlijke spinazietaart!

Benodigdheden:

  • 4 grote vellen filodeeg
  • 200 gram mager gehakt
  • 600 gram spinazie
  • 1 ui
  • 8 kerstomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eieren
  • 150 gram kwark
  • 150 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels pittenmix
  • peper en zout
  • olijfolie

Bak het gehakt rul met wat peper en zout, snijd de ui en knoflook fijn en fruit dit in een beetje olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze volledig geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en druk het meeste vocht eruit.

Klopt in een kom de eieren met de kwark luchtig en breng op smaak met peper en zout. Neem een vel filodeeg, bestrijk deze met olijfolie en leg deze in een ovenschaal. Plak hier een volgend vel op totdat je vier lagen hebt.

Verdeel het gehakt over de bodem, doe daar de spinazie overheen en voeg dan de vulling toe. Leg de kerstomaatjes in stukken op het mengsel en verkruimel vervolgens de geitenkaas over de spinazietaart. Vouw alle punten een beetje naar binnen, bestrijk de bovenkant licht met olijfolie en strooi de pittenmix eroverheen.

Bak de spinazietaart in ongeveer 30 minuten goudbruin op 200 graden. Wordt het tussentijds te donker? Dek dan af met aluminiumfolie.

De spinazietaart is vers het lekkerst, zowel warm als koud, en je kunt hem maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Genieten maar!