Venkel

Venkel

Ben je dol op beschuit met muisjes? Ga dan eens voor venkel! Deze heerlijke groente heeft de smaak van anijs en werkt ook nog eens eetlustremmend. Dat klinkt toch bijna te mooi om waar te zijn?

Benodigdheden: 1 venkelknol, 250 gram radijsjes, 1 wortel, 3 eetlepels olijfolie, 2 takjes rozemarijn, 100 ml witte wijn en peper en zout.

Maak de venkelknollen schoon en snijd de onderkant en de stengels eraf. Halveer de knollen en snijd de helften in dikke halve ringen. Snijd ook de radijsjes in vieren en de wortel in reepjes. Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de groentes 3 á 4 minuten. Haal de naaldjes van de rozemarijntakjes en voeg deze samen met de witte wijn toe aan de groentes. Draai het vuur iets lager en laat de venkel nog 3 á 4 minuten sudderen totdat de wijn verdampt en de venkel zacht en gaar is. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Dit groentemengsel is heerlijk te combineren met een stukje zalm en aardappeltjes uit de oven. Strooi bijvoorbeeld de rest van de rozemarijn over stukjes ongeschilde aardappel en rooster ze met wat olijfolie en grofgemalen zeezout in de oven.

Smakelijk eten!

Team Body-S