Ben je op zoek naar een makkelijk, gezond en smaakvol gerecht voor een doordeweekse avond? Dan is deze stamppot met zoete aardappel, prei en geitenkaas iets voor jou! Deze stamppot is niet alleen lekker, maar ook voedzaam en kleurrijk. Je maakt hem met een bijzonder kruidenmengsel: vadouvan, een kruidenmengsel met ongelooflijk veel aroma’s met een enigszins rokerige smaak die goed past bij dit gerecht.
Om deze stamppot te maken, heb je de volgende benodigdheden nodig:
- 750 gram zoete aardappel
- 250 gram kruimige aardappel
- 150 gram geitenkaas
- 60 gram walnoten
- 2 theelepels vadouvan
- 800 gram gesneden prei.
De bereiding is heel eenvoudig:
- Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de prei en de geitenkaas in stukjes en hak de walnoten grof.
- Verhit olie in de wok en roerbak de prei 5 min. Voeg de vadouvan toe aan de prei.
- Giet aardappels af, stamp ze fijn en voeg de prei toe. Schep het geheel om en bestrooi tot slot met geitenkaas en walnoten.
En klaar is je stamppot! Eet smakelijk!