Bananenbrood met dadels

Bananenbrood met dadels

Bananenbrood is ontzettend voedzaam. Wanneer je bananenbrood maakt van amandelmeel, heb je een gezonder alternatief dan wanneer je gebruik maakt van bloem. Amandelmeel bevat meer vitamines, meer mineralen, meer gezonde vetten, geen gluten en geen koolhydraten. Het is natuurlijk het allerlekkerste met rijpe bananen. Probeer het zelf maar eens!

Benodigdheden:

  • 3 rijpe bananen
  • 200 gram zelfrijzend amandelbakmeel
  • 100 gram dadels (alternatief: rood fruit)
  • 200 gram rood fruit
  • 3 eieren

Verwarm de oven op 150 graden.
Prak de bananen en snijd de dadels in kleine stukjes en voeg bij de bananen.
Voeg het bakmeel en de eieren toe. Meng dit tot een gladde massa. Dit gaat het gemakkelijkst met een mixer, maar met een vork gaat het ook.
Voeg daarna de dadels of het rode fruit toe. Vet de cakevorm in en verdeel het mengsel gelijkmatig in de vorm. Bak het bananenbrood in ongeveer een uurtje af.

Je kan bananenbrood eten als tussendoortje. Maar een plakje bananenbrood is ook heerlijk als voedzaam ontbijt of lunch.

Smakelijk!