Oehoeee… het is Halloween! Heb jij al pompoenen uitgehold? Dan kun je de inhoud meteen verwerken in deze smakelijke pompoenrisotto!
Benodigdheden:
- 500 gram pompoen (in blokjes)
- 1 ui, 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 300 gram risottorijst
- 1 liter kippenbouillon
- 3 takjes tijm
- 120 gram geitenkaas (of Parmezaanse kaas)
- 150 milliliter witte wijn
- handje rucola
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak twee teentjes knoflook fijn en voeg dit bij de pompoenblokjes. Bestrooi met peper en zout en voeg een eetlepel olijfolie toe. Meng dit door elkaar en rooster de pompoen gedurende 30 minuten in de oven gaar. Pureer de helft van de pompoenblokjes met 200 milliliter bouillon glad. De andere helft van de pompoen laat je in de oven op lage stand. Pel en snipper een ui en hak een knoflookteentje fijn. Fruit dit aan in de olijfolie en voeg vervolgens de risottorijst toe samen met verse tijm. Bak samen even mee. Blus de rijst af met de witte wijn en voeg lepel voor lepel de warme bouillon toe. Ga zo door tot alle bouillon op is. Als de risotto bijna klaar is en de bouillon is opgenomen, voeg je de pompoenpuree en geitenkaas (of Parmezaanse kaas) toe. Roer dit door elkaar en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Rooster kort de pijnboompitten goudbruin en serveer de risotto met de geroosterde pompoenblokjes, wat rucola en de geroosterde pijnboompitjes.
Smakelijk eten!