Chili met snelle appelmoes

Chili met snelle appelmoes

Heerlijk, zo’n Mexicaans recept in de zomerdagen! Zo kun je toch nog een beetje in de vakantiestemming blijven. Onlangs maakte Carla al sapjes met de appels uit eigen tuin. Maar deze keer gingen de appels ook in dit overheerlijke gerecht. Echt een aanrader, deze Mexicaanse chili.

🍽 4 personen
⏰ 30 minuten

Benodigdheden: 50 gram roomboter, 4 friszure appels, theelepel kaneel, 1 gele ui, 400 gram mager gehakt, 550 gram kidneybonen, 400 gram tomatenblokje, 300 gram zilvervliesrijst, 1 limoen, 2 bosuitjes en 125 gram zure room.

Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Verwarm in een pannetje de boter en voeg de appelstukjes kaneel en 30 milliliter water toe.

Laat op laag vuur pruttelen tot de appel zacht is.

Fruit vervolgens de in stukjes gesneden ui aan in een beetje olijfolie, voeg het gehakt erbij, bak het goudbruin en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kidneybonen en de tomatenblokjes toe en laat het 15 á 20 minuten zachtjes doorpruttelen. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en snijd de bosui in ringetjes en de limoen in partjes. Breng de chili indien nodig op smaak met peper.

Schep de rijst op een bord met daarbij de chili en appelmoes en garneer met de bosui en zure room. Knijp vervolgens een beetje limoensap over het geheel en smullen maar!