Het barbecueseizoen is weer begonnen. Wat is er heerlijker dan lekker te barbecueën op een mooie zomeravond? Je hoeft niet altijd alleen maar vlees te eten. Wat dacht je van gegrilde groenten? Steek die barbecue maar aan!
Benodigdheden:
- 2 tenen knoflook
- 8 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 2 romatomaten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 10 gram fijngesneden peterselie
Bereiden:
Pers de knoflook, meng met de azijn en 3/4 van de olie. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Halveer de tomaten, snijd de aubergine en courgette in schuine, dikke plakken en besprenkel de groentes met de dressing.
Gril de groentes op de barbecue in ongeveer 5 minuten gaar en vergeet niet om ze halverwege een keertje om te draaien. Leg de groentes op een schaal, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met peterselie.
Geniet ervan!