In Italië eten ze het regelmatig, farro. De een zegt dat het een graan is en anderen zeggen weer dat het een mengsel is van verschillende soorten granen of tarwe. De smaak van farro is wel duidelijk: Nootachtig met een stevige bite. Farro is rijk aan vezels, B-vitamines en ijzer. Een gezonde vervanging voor witte rijst of pasta.
Wij maakten een gerecht met geroosterde groenten en noten. Maar farro is ook erg lekker bij een salade.
Benodigdheden (2 personen):
- 150 gram farro (natuurvoedingswinkel)
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 (rode) ui
- 2 meiraapjes
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 1 theelepel (balsamico)azijn
- 4 takjes selderij
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel peper
- 50 gram hazelnoten
Bereiden:
Was de farro in een zeef. Kook de farro in ruim water in ca. 40 minuten gaar. Warm de grill voor.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui in plakken en de paprika’s in reepjes. Snijd de raapjes in repen.
Pers het teentje knoflook boven de olie uit.
Doe de groente in een lage ovenvaste schaal en meng er de azijn, de olie, peper en de tijm door.
Laat de groente ca. 15 cm onder de hete grill in 15-20 minuten gaar worden. Schep de groente af en toe om.
Was de selderij en knip de blaadjes klein.
Hak de hazelnoten grof.
Meng de selderij en de hazelnoten door de gare farro en geef de geroosterde groenten erbij.
Eet smakelijk! Of zoals ze in Italië zeggen: Buon appetito!