Gember, een lekkere smaakmaker

Gember, een lekkere smaakmaker

Gember is zoet, fris en pittig tegelijk. Gember wordt vaak gebruikt als smaakversterker in gerechten. Gember is ook erg gezond. Het bevat vezels en diverse vitamines en mineralen die je lichaam beschermen tegen ontstekingen. Het helpt ook bij misselijkheid en buikkrampen. Ook bevordert het de opname van voedingsstoffen en het helpt je insulinegehalte te reguleren. Daarom is gember ook erg geschikt als je wat gewicht wil verliezen.

Omdat je telkens maar een klein beetje nodig hebt, is het handig om gember in te vriezen. Heb je gember nodig in een gerecht of wil je er thee van maken? Dan breek je er een stukje van af.

Benodigdheden:

  • Gember
  • Een plastic zak met sealstrip

Bereiden:

Rasp de gember of snij deze heel erg fijn als je geen rasp hebt. Doe de gember in een plastic zak met sealstrip. Duw de zak met gember plat tot ongeveer 0.5 cm.
Leg de zak in de vriezer. Na een uur haal je de zak eruit en “snijd” met de achterkant van een mes horizontaal en verticaal “door” de gember zodat er vierkantjes ontstaan. Door vierkantjes te maken kun je gemakkelijk een portie afbreken voor in je soep, saus, bij nasi, je thee. Je bewaart de zak uiteraard in de vriezer.