Geroosterde paprika met geitenkaas

Geroosterde paprika met geitenkaas

Mis je de zomer al een beetje? Ga aan de slag met dit lekker mediterraans gerecht en proef de zon!

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 2 ruime eetlepels mediterrane kruiden
  • 800 gram tomatenblokjes in blik
  • 6 paprika’s
  • 800 gram linzen in blik
  • 1 courgette
  • 200 gram verse geitenkaas.

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de uien in halve ringen, pers de knoflook en fruit dit op laag vuur in 5 minuten in de olijfolie samen met 1/5 van de mediterrane kruiden. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten zachtjes koken.

Snijd ondertussen de kapjes van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de kapjes! Spoel de linzen onder koud stromend water en snijd de courgette in kleine stukjes. Meng de linzen en courgette samen met de rest van de mediterrane kruiden. Breek de geitenkaas in stukjes en meng deze hier ook doorheen. Verdeel de vulling over de paprika’s en leg de kapjes erop.

Verdeel de tomatensaus in een braadslee en zet de paprika’s erin. Bak het geheel 30 minuten in de oven en eet smakelijk!