Gevulde omelet

Gevulde omelet

Deze gevulde omelet is (k)ei lekker als lunch of als avondeten. Een echte aanrader!
Je kan de omelet warm eten, maar hij is koud namelijk ook heerlijk!

Benodigdheden:

  • 2 eieren,
  • Een scheutje (rijste)melk,
  • ½ theelepel oregano,
  • 1 teentje knoflook (geperst),
  • 1 fijngesneden sjalotje,
  • 2 eetlepels geraspte kaas,
  • 100 gram (kastanje)champignons,
  • 100 gram tomaatjes,
  • 50 gram sla,
  • Kokosvet
  • Wat zout en (zwarte) peper.

Bereiden:
Halveer de champignons en bak ze in het kokosvet samen met de knoflook en het sjalotje. Breng op smaak met een beetje zout en peper en houd het op laag vuur warm. Klop ondertussen de eieren met de (rijste)melk, oregano, geraspte kaas en een snufje zout en peper door elkaar. Verhit een beetje kokosvet in een grote koekenpan en giet hier het eiermengsel in. Laat het ei over de hele oppervlakte van de pan uitvloeien en bak op middelhoog vuur aan twee kanten lichtbruin. Tip: als de bovenkant van het ei gestold is, kun je het omdraaien. Meng de gebakken champignons en wat van het vocht met de sla en de tomaatjes. Leg de omelet op een bord, schep de salade eroverheen en vouw dubbel.

Smakelijk! Laat je ons weten hoe het smaakte of heb jij nog tips? Wij zijn benieuwd!