Linzensoep met kruiden

Linzensoep met kruiden

Deze linzensoep is echt heerlijk. Met de bijzondere kruiden in deze soep heb je net even die andere smaakbeleving waar je jouw tafelgasten mee verrast.

Benodigdheden:

  • 150 gram rode linzen,
  • 400 gram wortel,
  • 2 tenen knoflook,
  • 3 cm gember,
  • 1 sjalotje,
  • 2 eetlepels curry madras,
  • 1 liter groentebouillon,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 1 theelepel tijm,
  • yoghurt
  • Een handje pompoenpitten.

Snijd de wortel in grove stukken en hak de knoflook, het sjalotje en de gember fijn. Verhit de olijfolie in je soeppan en en fruit hierin het sjalotje. Voeg vervolgens de gember, knoflook en curry madras mee om kort mee te bakken. Voeg dan de wortel en linzen toe, giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.Na ongeveer 15 minuten koken zijn de wortelen gaar. Pureer je soep en voeg eventueel nog wat water bij zodat de gewenste dikte ontstaat. Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met yoghurt, tijm en pompoenpitten. Smakelijk eten! Laat je ons weten hoe je het vond?