Haver-notenbrood

Haver-notenbrood

Ben jij dol op gezonde tussendoortjes, maar heb je geen zin of tijd om uren in de keuken te staan? Dan is haver-notenbrood echt wat voor jou! Deze heerlijke broodvariatie bewaar je eenvoudig in de diepvries zodat je altijd iets gezonds op voorraad hebt.

Benodigdheden:

  • 500 gram havermout
  • 250 gram notenmix (ongezout, ongebrand)
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 appels, 1 banaan
  • 2 eieren
  • 5 gram bakpoeder
  • kokosmelk
  • snufje zout.

Maal de noten fijn en schil de appels in kleine stukjes. Doe de banaan en eieren in een kom en prak het tot een glad geheel. Voeg daar de notenmix en stukjes appel aan toe, samen met de havermout, het lijnzaad en een snufje zout. Meng het goed door elkaar en voeg de kokosmelk toe zodat het een mooie massa wordt. Roer als laatst bakpoeder door het geheel.

Giet het geheel op een bakplaat (met bakpapier) en verwarm je oven voor op 180 graden. Laat het geheel een half uurtje staan voordat je het 30 minuten in de oven zet. Laat het vervolgens afkoelen en geniet van een heerlijk stuk haver-notenbrood.

Smakelijk eten!