Deze haverpannenkoeken zijn om te smullen zo lekker. Ze zijn heerlijk als ontbijt of als lunch.
Ingrediënten:
- 75 gr havermoutvlokken
- 200 ml koud water
- 1 grote stevige appel
- 2 el gesmolten boter of olie
- 40 gr patentbloem
- 1 vrije-uitloopeieren M
- 1 beker hüttenkäse (200 gr)
- kaneelpoeder
- Eventueel schenkstroop
Ca. 30 minuten
2 personen
Bereidingswijze:
Meng de havermout met de helft van het water. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Verhit de boter of olie in een koekenpan en bak de appelblokjes rondom lichtbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg de bloem, eieren en de rest van de boter of olie toe aan de havervlokken en mix met een garde tot een dik beslag, eventueel klein snufje zout erbij. Verhit een koekenpan op laag vuur en bak er 6 kleine, dikke pannenkoekjes van. Maak stapeltjes van 3 pannenkoekjes met ertussen hüttenkäse, appel en kaneel. Garneer eventueel met een beetje stroop, en smullen maar.
We hebben van dit recept ook een filmpje gemaakt, check onze Instagram Story: @body_.s
Eet smakelijk!
Team Body-S