Rogge ontbijtkoek

Rogge ontbijtkoek

Lekker, ontbijtkoek als ontbijt, lunch of tussendoortje! Maak ‘m zelf volgens het recept van Rens Kroes en geniet van een healthy ontbijtkoek.

Benodigdheden: 125 ontpitte dadels, 200 milliliter heet water, 2 theelepels kaneel, 1/2 eetlepel gemalen anijs, 1/2 theelepel gemalen kruidnagel, 3 eieren, 100 gram gemengde noten, 200 gram roggemeel, 100 gram boekweitmeel, 100 milliliter rijstmelk, 3 theelepels wijnsteenbakpoeder, 1,5 eetlepels kokosbloesemsuiker en een beetje kokosolie.

Verwarm de oven voor op 175 graden en doe de dadels samen met het heet water, de kruiden en eieren in de blender of keukenmachine zodat je het kunt mixen tot een luchtig beslag. Stamp de noten fijn en schenk de dadelmassa in een beslagkom. Voeg de meelsoorten, de rijstmelk en het wijnsteenbakpoeder toe en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de noten toe en roer nog eens goed door.

Vet het cakeblik in met kokosolie en schep het deeg erin. Bestrooi met de kokosbloesemsuiker. Zet het blik in de oven en bak het in ongeveer 60 minuten gaar. Checken of je ontbijtkoek gaar is? Prik met een houten satéprikker in je ontbijtkoek. Schoon? Klaar! Zo niet, zet het dan nog 10 minuutjes langer in de oven. Als de ontbijtkoek klaar is dan laat je deze nog 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Wacht met aansnijden totdat de ontbijtkoek volledig is afgekoeld.

Smakelijk eten!