Helmie’s Gezonde Loempia’s

Helmie’s Gezonde Loempia’s

Loempia’s zijn een heerlijke en veelzijdige snack die je kunt vullen met al je favoriete ingrediënten. Hier is een recept voor gezonde loempia’s, zoals Helmie ze maakt, met een variatie aan groenten en ei. Glasnoedels kun je toevoegen als je dat lekker vindt, maar we laten ze hier weg om de koolhydraten laag te houden.

Ingrediënten:

  • Loempiavellen
  • 1/2 paprika, fijngesneden
  • 1/2 wortel, fijngesneden
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • Stukje gember, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1/2 kool, fijngesneden
  • Handvol taugé
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 g kipfilet, in kleine stukjes gesneden (optioneel)
  • Bouillonblokje (voor extra smaak)

Bereidingswijze:

    • Vulling bereiden: Verhit een beetje olie in een wok of grote pan. Voeg de gesneden ui, wortel, paprika, gember en knoflook toe. Bak tot de groenten zacht zijn.
    • Voeg de kool en taugé toe en bak nog een paar minuten tot alles goed is doorgebakken.
    • Voeg het losgeklopte ei toe en roer tot het ei gaar is.
    • Als je kip gebruikt, voeg dit toe en bak tot de kip gaar is.
    • Voeg een bouillonblokje toe voor extra smaak en laat het oplossen.
    • Loempia’s maken: Neem een loempiavel en leg het op een plat oppervlak met een hoek naar je toe.
    • Plaats een lepel van de vulling in het midden van het loempiavel.
    • Vouw de onderste hoek over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia op.
    • Herhaal dit met de rest van de loempiavellen en vulling.
    • Bakken: Verhit een laagje olie in een pan en bak de loempia’s goudbruin aan alle kanten.
    • Serveer warm en geniet!

      Dit recept is flexibel, dus voeg toe of laat weg wat je lekker vindt! Als je het lekker vindt, kun je nog glasnoedels toevoegen voor wat extra vulling. Wil je de koolhydraten laag houden? Laat ze dan weg.