Kruidenpannenkoekjes met tomatensalsa

Kruidenpannenkoekjes met tomatensalsa

Zo worden pannenkoeken opeens een stuk gezonder: combineer met groenten en volop kruiden. Je eet deze pannenkoeken als hoofdgerecht voor 2 personen of als lunch voor 4 personen.

Benodigdheden:
Voor de pannenkoekjes:

  • 4 eieren
  • 50 gram volkorenmeel
  • 4-6 eetlepels fijngehakte kruiden (peterselie, snijseldeij, munt, lente-uit etc.)
  • 100 gram geraspte oude of Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • olie om in te bakken

Voor de salsa

  • 3 grote stevige tomaten
  • 1-2 theelepels balsamicoazijn
  • 1-2 eetlepels olijfolie

Bereiden:

Begin met de salsa, halveer de tomaten, verwijder het zaad en snijd de helften eerst in reepjes en daarna in kleine blokjes. Breng de tomaat op smaak met de balsamicoazijn, de olie en wat peper en eventueel wat zout. Zet minimaal 30 minuten weg om op smaak te komen.

Klop voor de pannenkoekjes de eieren los en roer dit met de kaas en het meel tot een glad beslag. Roer er de knoflook en de kruiden door, wat peper en zo nodig wat zout. Laat het beslag 10 minuten rusten.

Verhit een flinke scheut olie in de pan en schep met een lepel kleine hoopjes beslag in de pan en bak er pannenkoekjes van. Serveer er de tomatensalsa bij.

Smakelijk eten!