Maak zelf je vleesvervanger

Maak zelf je vleesvervanger

Gisteren hebben we deze heerlijke vleesvervanger gemaakt. Echt om je vingers bij af te likken en ook nog een supergezond. Zelf vleesvervanger maken is niet moeilijk. Met onderstaand recept heb je genoeg voor een pan vol vleesvervangers, een beetje afhankelijk van hoe groot je ze natuurlijk maakt.

Benodigdheden:

  • 85 gram geraspte kaas
  • 130 gram geraspte wortel
  • 90 gram havermout
  • grote ui gefruit (ca. 225 gram)
  • 3 tenen geperste knoflook
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 2 eieren
  • wat bloem

Bereiden:

Meng alle ingrediënten onder elkaar behalve de bloem. Zet het een uur in de koelkast zodat het ei goed in de havermout opgenomen wordt, zodat je stevige bollen kan maken. Na een uur haal je het uit de koelkast en maak je met een ijsknijper 10 bollen. Haal de bollen een voor een door de bloem. Bloem gebruikt je zodat ze tijdens het bakken niet uit elkaar vallen en ze worden er lekker krokant van. Bak ze in olijfolie met wat Croma. Draai ze voorzichtig op de zijkant zodra de onderkant lekker krokant is en herhaal dit voor de andere zijkant. Zodra de laatste kant krokant is, zijn ze klaar om lekker van te smullen!

Eet smakelijk!