Olijvensoep

Olijvensoep

Geniet van deze mediterrane olijvensoep en zet eenvoudig een bijzondere maaltijd op tafel!

Benodigdheden: 250 gram groene olijven zonder pit, 2 eetlepels olijfolie, 100 gram sjalotjes, 4 teentjes fijngehakte knoflook, 1 liter water, groentebouillonblokje, eetlepel fijngehakte tijm, citroenschil, mespunt witte peper, laurierblad en 200 milliliter room.

Laat de olijven uitlekken. Snipper de sjalotjes en bak ze kort in de olijfolie. Voeg de knoflook toe en doe vervolgens alle ingrediënten in de pan. Laat 30 minuten sudderen op laag vuur en verwijder dan het laurierblad, de citroenschil en tijm. Pureer de soep, voeg de room toe en laat inkoken tot de dikte die je wilt. .

Benodigdheden dressing: 2 eetlepels tapenade van zwarte olijven, 2 eetlepels olijfolie en een eetlepel fijngehakte basilicum.

Meng alle ingrediënten, schenk de soep over vier borden en garneer de zuppa di olive met de basilicum-tapenade.

Smakelijk!