Deze knapperige koekjes zijn niet alleen heel erg lekker, maar je bereid ze ook nog eens in een handomdraai. Maak gerust een dubbele portie, want ze zijn een maand houdbaar. Als ze dat redden, want eigenlijk zijn ze te lekker om te bewaren. Oeps!
Benodigdheden (voor ongeveer 10 koeken):
- 1 eetlepel chiazaad
- 80 gram havermeel of ander meel naar wens
- 100 gram kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel baking soda
- 1 eetlepel citroensap
- 250 gram amandelpasta of gemengde notenpasta met wat zout
- Bakplaat met bakpapier
Bereiden:
Week het chiazaad ongeveer 15 minuten in drie eetlepels water. Meng ondertussen het meel, de suiker en de baking soda in een kom.
Verwarm de oven voor op 200 ℃. Voeg het chiazaad, zodra het water helemaal is opgenomen, samen met het citroensap bij de amandelpasta in een aparte kom. Roer goed door en meng dan met de overige ingrediënten. Kneed het mengsel met de handen tot een bal. Pluk er met je vingers een stuk deeg af. Maak dit deeg rond en daarna plat in de palm van je hand en leg dan op de bakplaat. Ga zo door tot het deeg op is en zet de bakplaat 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen en geniet! Bewaar de koekjes in een afgesloten trommel.