Oosterse bleekselderij

Oosterse bleekselderij

Ja dit is echt heerlijk! Bleekselderij kun je gebruiken in heel veel gerechten. Het wordt meestal gebruikt in een klassieke Italiaanse tomatensaus of in een frisse salade. Maar bleekselderij is gebakken ook echt heerlijk!

Benodigdheden:

  • 1 stronk bleekselderij
  • 4 bosuitjes
  • 2 tenen knoflook
  • Een stukje verse gember
  • 2 eetlepels oestersaus
  • Kerstomaatjes en komkommer

Verwijder de onderkant van de bleekselderij en maak schoon. Snijd de stengels in stukjes. Snij de bosuien en de knoflooktenen. Snij een stuk van ongeveer 2cm gember in kleine stukjes.

Doe een scheutje olie in een (wok)pan. Smoor de gember met knoflook. Voeg daarna de bosuitjes en de bleekselderij toe. De bleekselderij mag lekker knapperig zijn. Voeg daarna de oestersaus toe en schep alles goed om. Garneer met de kerstomaatjes en de komkommer.

Smakelijk eten!