Quinoa en garnalen

Quinoa, heb jij het al eens gegeten? De laatste jaren is quinoa steeds populairder geworden. En dat is niet gek! Het is ontzettend gezond, snel te bereiden en heeft veel voedingswaarde. Dus probeer het maar eens!

Quinoa is geen graan, maar het lijkt er wel op. Eigenlijk hoort quinoa tot de zaden, maar het wordt gegeten ter vervanging van granen. Het bevat alle essentiële aminozuren, waardoor het een volwaardige eiwitbron is. Daarnaast bevat quinoa veel vezels en verschillende vitamimen en mineralen. Vooral het gehalte magnesium, ijzer, zink en koper springt in het oog. Van de vitaminen zijn vooral vitamine B2 en E goed vertegenwoordigd. Ook is het een goede bron van antioxidanten.

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 180 gr. quinoa
  • 16 garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 lente-uitjes fijn gesneden
  • 1 komkommer halveren en dun gesneden
  • 10 gram grof gehakte koriander

Voor de dressing:

  • limoensap
  • azijn
  • vers geraspte gember
  • knoflook
  • olijfolie
  • eventueel wat peper en zout

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen naar eigen smaak.
Snijd ondertussen de lente-uitjes, de koriander en de komkommer.
Verhit de olie in de pan en bak de knoflook zachtjes aan. Voeg de garnalen toe en laat ze 2 à 3 minuten meebakken.
Giet de quinoa af. Voeg de lente-ui, komkommer en de koriander toe en meng dit door elkaar. Strooi hierna de garnalen erover. Serveer de dressing er los bij.

Je smakelijke, gezonde maaltijd is al klaar!
Eet smakelijk!

Bronvermelding: foa.org