Salade met vijgen en buffelmozzarella

Salade met vijgen en buffelmozzarella

Bij Body-S zijn we dol op salades, en deze keer hebben we iets speciaals voor je. Vergeet de klassieke Caprese, want we introduceren een verfrissende twist die je smaakpapillen zal prikkelen: Salade met Vijgen en Mozzarella!

De rijpe zoetheid van vijgen gecombineerd met de zachte, romige mozzarella creëert een symfonie van smaken die je niet wilt missen. Deze salade is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feest voor je smaak. Perfect als een chic voorgerecht of een voedzame lunch.

Benodigdheden (4 personen):

3 bosuitjes
4 verse vijgen
150 gram gemengde slablaadjes (rucola, eikenbladsla, veldsla, rode sla)
2 bollen buffelmozzarella
2 eetlepels walnoten
3 eetlepels balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie

Bereiden:

Snij de bosui in ringen. Maak de vijgen schoon en snij ze in kwarten.
Doe de sla in schaal of verdeel deze over 4 borden. Verdeel de mozzarella in stukjes en rangschik deze samen met de vijgen en de bosui op de salade.
Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan en strooi ze over de salade.
Klop een dressing van de azijn, olie, wat zout en peper en besprenkel de salade hiermee.

Smakelijk eten