Knoflook is echt heerlijk om te gebruiken in een gerecht. Maar rauwe knoflook is soms net iets te sterk in een gerecht of een sausje. Door knoflook te poffen, krijg je een milde smaakmaker. Daarnaast krijgt het een zoetere en vollere smaak die heel goed te gebruiken voor je vlees, saus, soep, aoli, knoflookboter.
Je kunt er de barbecue mee insmeren om een stukje biefstuk of entrecote wat extra smaak te geven. Echt heerlijk!
Benodigdheden:
- Knoflookbol of bollen
- Aluminiumfolie
- Olijfolie
- Harde kruiden, zoals tijm, rozemarijn en oregano
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Snijd het bovenste kapje van de knoflookbollen en leg ze op de aluminiumfolie.
Schenk olijfolie over de bollen en plaats er eventueel harde kruiden bij zoals tijm, rozemarijn, oregano.
Vouw de aluminiumfolie dicht en plaats het pakketje 1 uur in de oven op 160 °C.
Pel de tenen als de knoflook is afgekoeld. Daarna stop je ze in een pot die je afvult met olijfolie.
Bewaar de pot in de koelkast.
Nu heb je een heerlijke smaakmaker voor je vlees, saus, soep, aoli, knoflookboter en wat jij nog meer kunt bedenken. Er zijn oneindig veel mogelijkheden.
Wat ga jij maken met deze smaakmaker?