Schelvishaas met asperges en schuimmayonaise

Schelvishaas met asperges en schuimmayonaise

Het aspergeseizoen is begonnen! Dit wordt genieten! De krokante zaden en de luchtige mayonaise maken het verschil.

Benodigdheden (2 personen):

  • 2 schelvisfilets,
  • handvol gemengde zaden en noten,
  • 12 witte asperges.

Benodigdheden voor de schuimmayonaise:

  • Benodigdheden voor de schuimmayonaise:
  • 2 eieren,
  • olijfolie,
  • citroensap
  • mosterd.

Doe de vis in een ovenschaal met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden. Schil de asperges en kook ze gaar in water met een scheutje olijfolie en giet wat olijfolie in een pannetje om de zaden en noten lichtbruin te bakken. Kruid met peper en zout. Voor de schuimmayonaise scheid je de eieren. Het eiwit en de dooiers doe je in aparte kommen. Voeg aan de dooiers een eetlepel olijfolie en een grote eetlepel mosterd toe en mix enkele seconden. Vervolgens voeg je, terwijl je mixt, de olie toe totdat je de gewenste hoeveelheid hebt. Naar smaak voeg je citroensap, mosterd, peper en zout toe. Klop nu het eiwit tot pieken. Voeg drie tot vier eetlepels opgeklopt eiwit toe aan vijf eetlepels mayonaise voor een luchtige mayonaise. Leg de asperges op de borden, de vis erop en strooi de zaden en noten eroverheen. Werk af met de schuimmayonaise en smakelijk eten! Bron: Pascale Naessens