Hoe je kunt genieten van een gezonde leefstijl zonder schuldgevoel

Hoe je kunt genieten van een gezonde leefstijl zonder schuldgevoel

“Ik weet nog goed hoe ik me voelde toen ik voor het eerst naar Body-S ging. Ik had al zo vaak geprobeerd om af te vallen, gezonder te eten en meer te bewegen, maar het lukte me nooit om het vol te houden. Ik voelde me altijd schuldig als ik weer eens een stuk taart at of een sportles oversloeg. Ik dacht dat ik geen discipline had en dat ik nooit mijn doelen zou bereiken. Maar bij Body-S leerde ik dat het ook anders kan. Dat je kunt genieten van een gezonde leefstijl zonder schuldgevoel.”

Herkenbaar?

Heb jij ook wel eens last van schuldgevoelens na het eten van een frietje of een ijsje of het overslaan van een sportles? We hebben allemaal wel eens last van schuldgevoel. En dat is eigenlijk heel nuttig. Een schuldgevoel is een waarschuwing van je brein: pas je gedrag aan. Het is een nuttige emotie, maar deze kan ook doorslaan in jezelf schuldig voelen, zelfkritiek of jezelf er echt slecht door voelen. Maar dat betekent niet dat je slecht bent. Vergeef jezelf en accepteer wat je niet kunt veranderen. Bedenk waar je wel invloed op hebt en onderneem actie.

Maak gebruik van de 80-20 regel

De 80-20 regel is een simpele, maar effectieve manier om je gezondheid te verbeteren zonder jezelf alles te ontzeggen. Het houdt in dat je 80% van de tijd kiest voor gezonde voeding en beweging, en 20% van de tijd voor iets lekkers of ontspannends. De 80-20 regel geeft je de vrijheid om te kiezen wat je wilt eten en doen, zonder schuldgevoel of spijt. Je hoeft je niet te beperken tot een bepaald dieet of een bepaald schema. Je kunt af en toe iets lekkers of ontspannends doen, als dat je gelukkig maakt. Zo zorg je ervoor dat je niet alleen goed voor je lichaam zorgt, maar ook voor je geest. Je voorkomt dat je in een sleur raakt, dat je jezelf gaat vervelen of dat je gaat overeten uit frustratie. Je leert om bewust te genieten van wat je eet en doet, zonder schuldgevoel of spijt.

Beweeg slimmer

Een gezonde leefstijl hoeft niet moeilijk of saai te zijn. Met de 80-20 regel kun je genieten van het beste van beide werelden: gezondheid en plezier. Je zult merken dat je meer energie hebt, beter in je vel zit en makkelijker je doelen bereikt. Wil jij ook ervaren hoe het is om slimmer te bewegen bij Body-S? Meld je dan nu aan voor een gratis proefles en een rondleiding in onze studio. Wij helpen je graag om jouw ideale leefstijl te vinden en te behouden. Wat houdt jou nog tegen?

Bij Body-S beweeg je slimmer