Snelle spaghetti met gehaktsaus

Snelle spaghetti met gehaktsaus

Mamma Mia! Deze heerlijke spaghetti is in een mum van tijd klaar! Ideaal als je geen tijd of zin hebt om een uitgebreide maaltijd op tafel te zetten, maar wel gezond wilt eten.

Benodigdheden: 3 kleine uien, 2 courgettes, 3 eetlepels olijfolie, 500 gram mager gehakt, 7 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden, 690 gram gezeefde tomaten, 300 gram volkoren spaghetti, 50 gram Pecorino Romano, rucola.

Breng voor de pasta een pan met water aan de kook. Maak de uien schoon, snipper ze en snijd de courgettes in blokjes van ongeveer een halve centimeter. Verhit de olijfolie in de pan en bak het gehakt in ongeveer 4 minuten rul. Voeg de ui toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de courgette toe en bak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de kruiden en tomatensaus toe en stoof het geheel 10 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Doe ondertussen de spaghetti in de pan met kokend water en kook in ongeveer 8 minuten gaar. Rasp de kaas en verdeel de spaghetti over de borden. Schep de gehaktsaus erover en bestrooi met rucola en kaas.

Buon Appetito! 

P.S. Dit recept past in een gezond en verantwoord dieet.
Kun je wel wat hulp gebruiken om fit, gezond & slank te blijven of te worden? Bekijk dan ons 4-stappenplan.