¡Ola! Een soepkom vol Spaans temperament!
Heerlijk om tijdens een beetje in de mediterrane sferen te komen.
Benodigdheden:
- 400 gram uien,
- 1 teentje knoflook,
- 3 eieren,
- 2 eetlepels olie,
- 300 gram (zoutloze) tomatenblokjes,
- ¼ groentebouillontablet (met minder zout),
- Tijm,
- Peper,
- 1 eetlepel olijventapenade
- 4 volkoren boterhammen.
Bereiden:
Pel de uien, snijd ze klein en fruit ze samen met de knoflook in de olie. Laat ze op laag vuur gaar worden. Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze kort mee. Voeg het bouillonblokje toe met 200 milliliter water en tijm. Laat de soep 10 minuten koken. Kook ondertussen de eieren hard, pel ze en snijd ze in partjes. Breng de soep op smaak met wat peper en verdeel de soep over twee kommen. Schep de olijventapenade erop en serveer met brood en ei.
¡Comida sabrosa!