Heb je stevige trek tussendoor? Dan is deze havermoutreep iets voor jou! Deze reep zit boordevol energie waardoor je er weer even tegenaan kan. De gezonde noten bevatten veel gezonde vetten, die een bloedsuikerpiek voorkomen. Uit onderzoeken komt naar voren dat mensen die dagelijks een handje (ongezouten) noten eten, minder kans hebben op hart- en vaatziekten. Een Havermoutreep dan maar?
Benodigdheden (18 reepjes):
- 180 gram havermout
- 180 gram ahornsiroop of honing
- 180 gram gemengde noten (ongezouten),
- 1 hand gedroogd fruit
- kokosolie
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Vermaal de noten fijn in een blender of keukenmachine. Doe de honing in een pannetje en verwarm dit zodat het vloeibaar wordt. Roer geleidelijk de havermout, het gedroogde fruit en de noten door de honing heen. Vet een bakpapier in met wat kokosolie. Verdeel het noten/havermoutmengsel op het bakpapier en spreid dit uit zodat de plak ongeveer 3 mm hoog wordt. Snijd vervolgens de dikke plak in ongeveer 18 reepjes. Haal het een beetje uit elkaar zodat het in de oven niet aan elkaar gaat plakken. Zet de ovenplaat in de oven en bak het voor 10 tot 15 minuten goudbruin. Hoe langer de repen in de oven zitten, hoe krokanter ze worden.
Geniet ervan!