Vegetarische paella

Vegetarische paella

Dames, laat je vandaag eens heerlijk verwennen met een smakelijke vegetarische paella! Wist je dat de naam ‘paella’ afkomstig is van ‘para ella’, wat ‘voor haar’ betekent? Oorspronkelijk werd dit gerecht in Spanje alleen door mannen bereid, speciaal voor de vrouwen. Vandaag maken we het zelf en genieten we van deze heerlijke maaltijd!

Ingrediënten:

  • 2 uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 venkel, in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 300 gram paellarijst
  • 350 gram passata pomodori
  • 500 milliliter groentebouillon
  • Een plukje saffraan
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 gram kikkererwten
  • 200 gram doperwtjes
  • Sap en partjes van 1 citroen
  • Zwarte peper en zout naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verhit een diepe koekenpan met een scheutje olijfolie. Fruit de uien tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de knoflook, venkel, rode en gele paprika, gerookte paprikapoeder, kurkuma en cayennepeper toe. Roerbak tot de groenten zachter worden.
  3. Strooi de paellarijst in de pan en roerbak deze 1 minuut mee.
  4. Schenk de groentebouillon en passata pomodori erbij. Voeg de kikkererwten, laurierblaadjes en saffraan toe. Roer goed door.
  5. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat de paella ongeveer 35 tot 40 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe door om te voorkomen dat het aan de bodem blijft plakken.
  6. Wordt het geheel te droog? Voeg dan wat extra bouillon toe.
  7. Voeg de laatste 5 minuten de doperwtjes toe en laat ze even meebakken.
  8. Breng de paella op smaak met peper, zout en citroensap. Serveer met partjes citroen en fijngehakte peterselie.

Tip: Liever een paella met vis? Laat de kikkererwten weg en voeg garnalen of mosselen toe voor een heerlijke variatie!