Bloemkoolsalade

Bloemkoolsalade

Weet je soms ook niet wat je moet koken in de zomer? Dan hebben we hier een leuke salade die wat variatie biedt en in 10 minuten op tafel staat. Deze bloemkoolsalade is niet alleen ontzettend lekker, het bevat ook heel veel gezonde stoffen zoals vitamine C, K, calcium, kalium en heel veel vezels. Je maakt de salade o.a. met tomaten, puntpaprika, komkommer en lente-ui.

Benodigdheden (4 personen):

  • 1 bloemkool
  • 2 tomaten
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 komkommer
  • 3 lente-uitjes
  • 200 gram ham
  • 4-5 eetlepels volle yoghurt
  • Scheutje honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Bereiden:

Snij de bloemkool in kleine roosjes. Spoel ze af en laat ze goed uitlekken. Was de komkommer en snijdt deze in blokjes. Doe dit ook met de puntpaprika’s, de tomaten en de ham. Snijdt de lente-ui in dunne ringetjes. Doe alles bij elkaar in een grote kom en meng door elkaar. Neem afhankelijk van de gewenste hoeveelheid saus 4-5 eetlepels yoghurt en doe hier 1- eetlepel olijfolie en een scheutje honing bij. Roer dit samen met peper en zout tot een dunne “saus”. Meng dit door het bloemkoolmengsel en je bloemkoolsalade is klaar voor gebruik.

Deze salade is vers natuurlijk het lekkerst, maar is in een afgesloten bakje ook zeker nog 1 dag in de koelkast te bewaren.

Eet smakelijk

Onze recepten worden wekelijks gepubliceerd op Facebook en Instagram.
Volg jij ons al?