Zoete aardappel uit de oven

Zoete aardappel uit de oven

Zoete aardappel. Wij zijn er fan van. Het is een gezonde vervanging van een normale aardappel. Zoete aardappel bevat namelijk meer vezels dan een normale aardappel. Dat is niet alleen goed voor je darmen, maar ook voor je suikerspiegel en je gewicht. Deze variant is ook nog eens erg gemakkelijk om te maken. Wil je zoete aardappel eten met een gezonde mayonaise, maak dan eens avocadomayonaise.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 eetlepel olie of mayonaise

Schil de aardappel en snijd ze in parten, leg ze op de bakplaat en roer er 1 eetlepel mayonaise òf olie over. Zet in een voorverwarmde oven van 220 graden. Bak de aardappels in 25 minuten bruin. Open tussendoor een paar keer de ovendeur zodat vocht kan ontsnappen. Zo worden je aardappeltjes lekker knapperig .
Lekker met een frisse salade met runde sausijsjes.

Smakelijk eten!