Gevulde tomaat

Gevulde tomaat

Tomaten zijn echte alleskunners, want er zijn maar weinig groentes die zo veelzijdig zijn als een tomaat. Je kunt ze rauw eten, maar ook gebakken, gekookt, gedroogd of gedroogd. Heerlijk in een salade, om soep van te maken of gewoon als tussendoortje! 🍅

Benodigdheden voor 1 persoon

Bereiden: 30 minuten

  • 1 grote tomaat
  • 2 tomaten in blokjes
  • een halve ui
  • een kwart courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 blaadjes munt
  • een handje pijnboompitten
  • 30 gram wilde rijst.

Bereiden:
Start met het koken van de wilde rijst. Ondertussen snipper je de ui, snijd je de courgette in kleine stukjes en snijd je de bovenkant van de grote tomaat af. Maak knoflookolie van de olijfolie en knoflook door deze twee met de staafmixer goed door elkaar te mixen. Bak alle groentes, behalve de grote tomaat, en meng de knoflookolie erdoorheen. Bak ook de pijnboompitjes kort mee. Mix de rijst en de groentemix door elkaar en vul de grote tomaat hiermee. Tot slot strooi je de muntblaadjes en pijnboompitjes over het geheel.

Smakelijk!

Team Body-S