Heb je zin in een heerlijke en gezonde soep? Probeer dan eens deze kerrie-preisoep met pastinaak en appel. Pastinaak is een vergeten groente die veel vitamine C, foliumzuur en vezels bevat. Prei is goed voor je spijsvertering en appel geeft een frisse zoete smaak. Kerrie zorgt voor een pittige touch en mosterd maakt het geheel romig. Deze soep is makkelijk te maken en staat binnen 35 minuten op tafel. Lekker met een sneetje volkorenbrood of een salade. Geniet ervan!
Ingrediënten:
1 Ui
200 ml kookroom
2 preien
1 pastinaak
1 rode appel
1 aardappel
1 groentebouillon blokje
4 theelepels kerriekruiden peper en snufje zout
1 lepeltje grove mosterd
1 teentje knoflook
1 liter water
3 el olijfolie
Bereiding 35 minuten:
Bereidingswijze
Was allereerst de groenten. Pel de uien en knoflook, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de prei in de lengte en snijd het witte gedeelte in grove halve ringen. Snijd het groene gedeelte in extra fijne ringen en houd dit apart. Schil de pastinaak en aardappel en snijd in gelijke stukken.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in fijne blokjes.
Verhit de olie in de kookpan en bak de ui en knoflook 5 minuten op hoge temperatuur.
Voeg de witte grove ringen prei toe en bak 2 minuten mee.
Voeg daarna de pastinaak, de aardappel, het water en de kookroom toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep onder een deksel 15 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg het bouillonblokje, de kerrie en de grove mosterd toe en pureer de soep met een staafmixer. Kruid de soep eventueel naar eigen smaak, met peper en zout.
Geniet ervan!