De herfst is nu toch echt begonnen. Maar het blijft echt nog wel tijd voor salades: deze herfstige salade bijvoorbeeld. Eenvoudig te maken en in een handomdraai op tafel!
- 100 gram linzen uit blik (klein blikje)
- 1 radicchio
- notenolie
- 100 gram oesterzwammen
- 2 peren
- 10 walnoten
- 2 eetlepels sojasaus
- 50 gram rucola,
- wittewijnazijn
- 50 gram blauwaderkaas
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels gedroogde cranberry’s.
Bereiden:
Laat de linzen uitlekken, meng er de sojasaus door en zet weg. Was en droog de radicchio en de rucola. Snijd de radicchio in reepjes en vermeng ze met de rucola sla. Breng de sla op smaak met wat notenolie, wijnazijn en peper. Maak dan de oesterzwammen schoon en snijd de grote oesterzwammen doormidden of in vieren. Verkruimel eventueel de kaas en bak de oesterzwammen in wat notenolie. Snijd elke peer in vier stukken, schil ze en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje nog eens in vieren. Verhit wat olie in een bakpan en bak de peren, besprenkel ze met honing en laat ze even karamelliseren.
Leg de slasoorten in het midden van het bord, leg de linzen erbovenop en werk de salade af met de oesterzwammen, de peren, de noten, de cranberry’s en eventueel de stukjes kaas. Eet smakelijk!