Pindakaas-banaankoekjes

Pindakaas-banaankoekjes

Deze koekjes zijn er makkelijk te maken en erg lekker en voedzaam.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 40 gram Amandelmeel
  • 60 gram Havermout
  • 20 gram Cranberry’s, gedroogd/gezoet
  • 1 middelgrote banaan (130 gram)
  • 1 eetlepel Pindakaas (15 gram) 100% pinda’s
  • 2 theelepels (6 gram) Olijfolie
  • 3 theelepels (6 gram) Speculaaskruiden
  • 1 theelepel (6 gram) Bakpoeder

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prak de banaan in een kom fijn met een vork.
Meng in een grote kom de havermout, amandelmeel, speculaaskruiden en bakpoeder goed door elkaar. 
Roer hier de pindakaas, olijfolie en banaan doorheen. Schep als laatste de cranberry’s door het deeg.
Maak 8 balletjes van het deeg en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze plat met de achterkant van een lepel.
Zet de koekjes in de oven en bak ze in 20 tot 25 minuten mooi goudbruin. 
Laat de koekjes goed afkoelen en bewaar ze in een gesloten bakje. 

Eet smakelijk!