Avocado, wij zijn er gek op. Een avocado bevat naast gezonde vetten ook veel vezels, vitaminen en mineralen. Vooral het mineraalgehalte is erg hoog: bijna drie keer zoveel als in de meeste andere vruchten.
- 1 rijpe avocado
- Klein beetje citroensap (een theelepel of een kneepje)
- Snufje gemalen komijn
- Snufje milde turkse chilivlokken, pul biber
- Snufje zout
- 2 sneetjes brood naar keuze
- 12 kerstomaatjes
- Een kopje sterke espresso
- Een klein stukje pure chocolade (bij voorkeur 90% cacao)
- Olijfolie
Bereiden:
Halveer de tomaatjes en de avocado. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak dit met een vork. Meng dit voorzichtig met een beetje citroensap, komijn, chilivlokken en wat zout. Zorg ervoor dat het geen gladde puree wordt.
Rooster ondertussen het brood. Verdeel het avocadomengsel op het brood. Doe wat olie in de pan en bak hierin op hoog vuur de gehalveerde tomaatjes tot ze beginnen te blakeren. Schenk dan de espresso over de tomaatjes met wat zout en peper en laat nog een half minuutje op het vuur staan. Verdeel de warme tomaatjes samen met het vocht over de avocadotoast. Rasp er vervolgens een beetje chocolade overheen.
Mmm… wat een smaaksensatie is dit.
Ook gek op avocado? Kijk dan ook eens naar het recept voor avocadobrood, avocado met zalm uit de oven, avocado chocolade mugcake, tortilla met avocado, avocadomayonaise of deze heerlijke maaltijdsalade met avocado en gerookte kip.