Zevenbladpesto

Zevenbladpesto

Zevenblad, je kent het vast wel. Je vindt de plant vaak langs akkerranden of langs de kant van de weg. Maar zevenblad is ook erg gezond. Het bevat namelijk vitamine A, C, caroteen, kalium, calcium en magnesium.

In de Middeleeuwen werd zevenblad als bladgroente en medicinale plant verbouwd. Het is goed voor de werking van de darmen en nieren en is vochtafdrijvend. Het blad werd ook gekneusd en gebruikt als pijnstilling op pijnlijke gewrichten. Allemaal goede redenen voor ons om erop uit te gaan en wat zevenblad te plukken om pesto te maken.

Benodigdheden:

  • 3 handen vol vers zevenblad
  • Schil van een halve Citroën
  • 75 gram oude kaast
  • 75 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiden:

Haal de blaadjes van de stengels en spoel ze schoon. Maak de blaadjes droog in een slacentrifuge.
Doe het blad in een keukenmachine en maak het fijn. Voeg dan de walnoten, de citroenrasp, kaas, knoflook en olijfolie toe. Mix dit tot een mooie gladde pesto. Als de pesto te droog lijkt, kun je er eventueel nog wat extra olie aan toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.

In een afgesloten pot kun je de pesto ongeveer twee weken bewaren in de koelkast. Met deze pesto maak je bijvoorbeeld deze heerlijke pasta pesto met garnalen of deze gegrilde bloemkool met pesto en kaas.

Smakelijk eten!

Onze recepten worden wekelijks gepubliceerd op Facebook en Instagram.
Volg jij ons al?