Zoete aardappelfrietjes met avocadomayonaise

Zoete aardappelfrietjes met avocadomayonaise

Wat is er nu lekkerder dan een heerlijke portie frietjes? Met zoete aardappel heb je een goed en gezond alternatief op de normale variant. Zoete aardappel bevat namelijk meer vezels dan een normale aardappel. Dat is niet alleen goed voor je darmen, maar ook voor je suikerspiegel en je gewicht.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 500 gram aardappels
  • 1 theelepel paprikapoeder (gerookt)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 gedroogde pepertjes
  • 1 avocado
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Zout en peper

Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de aardappelen schoon en snij er frietjes van. Meng de paprikapoeder, komijnpoeder en de olie door de aardappelpartjes. Verkruimel daarna de pepertjes erboven en schep het geheel goed om.
Leg de frietjes op een bakplaat en bak ze in 20 à 25 minuten in het midden van de oven.
Pel ondertussen de avocado. Verwijder de pit en prak het vruchtvlees fijn. Roer het citroensap erdoor. Knijp een teentje knoflook erboven uit en meng het geheel met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de aardappelfrietjes met de avocadomayonaise. Smullen maar!